Psychologie

Sportpsychologie is de tak van wetenschap, die de mentale aspecten van beweging bestudeert. Het bestudeert gedrag in situaties van sport en bewegen. Hierbij worden de principes van psychologie toegepast. Aan de ene kant brengt sportpsychologie de invloed van psychologische en emotionele factoren op sport in kaart en aan de andere kant de invloed van sport op psychologische en emotionele factoren.

Ik wil

meer lezen

ProActief werkt samen met sportpsychologen om een atleet, coach, sportteam, bond en/of sportorganisatie te adviseren en te coachen in de ontwikkeling tot onafhankelijke topper.

Pieken op het juiste moment

De professionalisering en commercialisering van de sportpraktijk zorgt ervoor dat er steeds hogere eisen gesteld worden aan atleten, coaches en sportorganisaties. Verschillen aan de top zijn klein. Om met druk, verwachtingen, sensatie, afleiding en succes om te kunnen gaan zijn mentale vaardigheden cruciaal. Waarom pieken toppers op het juiste moment, daar waar anderen falen? De Toestand van Optimaal Presteren (de TOP in het kort), ligt aan de basis van succesvol presteren op elk niveau. Aan de top zijn fysieke verschillen zelden de onderscheidende factor en worden mentale factoren veelal bepalend voor het behalen van succes en het leveren van topprestaties. Dit geldt in topsport maar net zo goed op de werkvloer.

Resultaatverbetering

Door de groeiende haastige en competitieve maatschappij wordt werken vergelijkbaar met topsport. Managers, atleten, ondernemers, onderwijzers, coaches, werknemers, artiesten, studenten, feitelijk iedereen kan profiteren van resultaatverbetering door Training & Begeleiding. Onderwerpen die veel aan de orde komen zijn Pieken, Weerbaarheid, Focus & Flow, Overtraindheid & Stress, Loopbaanontwikkeling, Blessurepreventie, Vermoeidheid, Communicatie, Peak Performance.

Wil je een afspraak maken met een sportpsycholoog?