FAQ

Onze meest gestelde vragen en antwoorden kun je hier vinden. Mocht je vraag er niet tussen staan neem dan gerust contact met ons op!

Hoe ziet een eerste afspraak bij de fysiotherapeut er uit?

Heb je een afspraak gemaakt met een fysio-, of oefentherapeut? Dan meld je je op het afgesproken tijdstip, of liever nog iets eerder bij onze receptie. Jouw fysiotherapeut komt jou dan ophalen. Samen nemen jullie plaats in één van onze behandelkamers voor een intake. Eerst vindt er een gesprek plaats om te kijken wat er aan de hand is. Als je geen verwijzing hebt van een arts zal de fysiotherapeut eerst een screening uitvoeren. Dit is verplicht en bedoeld om te kijken of je bij de fysiotherapeut aan het juiste adres bent of je naar een (huis)arts moet worden doorverwezen.

Daarna voert de fysiotherapeut een lichamelijk onderzoek uit om jouw klacht te onderzoeken. Het kan zijn dat je hierbij bepaalde kledingstukken uit moet trekken. Ondergoed blijft altijd aan. Na het onderzoek bespreekt de fysiotherapeut met jou wat de conclusie is van het gesprek en het onderzoek en wat hij of zij denkt dat er nodig is om van jouw klacht af te komen of deze te verminderen of stabiliseren. Samen bespreken jullie een behandelplan en maken jullie mogelijk een vervolgafspraak.

Wat moet ik meenemen?

Voor jouw eerste afspraak bij de fysiotherapeut heb je een geldig legitimatiebewijs, verzekeringspasje en eventuele verwijzing nodig. Ga je samen met jouw fysiotherapeut één van onze trainingszalen in? Neem dan schone sportschoenen, een schone handdoek en een flesje water mee. Draag schone sportkleding.

Heb je een afspraak met jouw Personal Trainer? Draag dan schone sportschoenen en sportkleding, neem een schone handdoek mee en zorg voor voldoende drinken tijdens het sporten, bij voorkeur water.

Kan ik zelf mijn therapeut kiezen?

Uiteraard mag je zelf kiezen door welke therapeut je behandeld wilt worden. Onze therapeuten hebben allemaal hun eigen specialismen. We denken dan ook graag met je mee bij het maken van een keuze.

Zijn er praktijkregels?

Fysio- en Oefentherapeuten zijn BIG-geregistreerd en dienen zich te houden aan verschillende wet-en regelgeving. Ook voor jou als cliënt gelden er wetten en regels. Op onze fysiotherapie pagina vind je alle documenten.

Daarnaast zijn er praktijkregels. Deze gelden voor alle klanten en medewerkers van ProActief.

Krijg ik de behandelingen vergoed?

Dat hangt af van jouw zorgverzekering, polisvoorwaarden en of je al fysiotherapeutische zorg (elders) hebt gehad dit jaar. Kijk voor meer uitleg over verzekeringen op onze fysiotherapie pagina.