Overzicht

9 reden waarom je een keer CrossFit zou moeten proberen

13 april 2021
CF Passend

Waarom jij CrossFit moet proberen...

1. Geen training is hetzelfde
Ben je in de sportschool snel verveeld? Bij CrossFit krijgt verveling geen kans om toe te slaan. Het mooie van CrossFit is dat je verschillende soorten sport en oefeningen beoefent. Hierdoor train je veel verschillende soorten spieren die je anders niet zou trainen. Daarnaast is geen enkele training hetzelfde, waardoor de trainingen leuk en uitdagend blijven.

2. Je leert nieuwe mensen kennen
CrossFitters onder elkaar vormen een hechte community en de coach kan voor een echt teamgevoel zorgen. Hierdoor leer je veel nieuwe mensen kennen en krijg je er nieuwe sportmaatjes bij. Samen kunnen jullie tips delen, nieuwe oefeningen uitproberen en elkaar motiveren wanneer het zwaar wordt.

 
3. Je krijgt er een personal trainer bij
CrossFit-coaches zijn ontzettend gefocust op hun sport en zullen er alles aan doen om jou de oefeningen goed uit te laten voeren. De trainingen eisen een goede techniek, die je trainer maar al te graag wil uitleggen. 

4. Je haalt nieuwe PR's
Als je regelmatig aan CrossFit doet, is de kans groot dat je snel veranderingen zult opmerken. Je lichaam wordt strakker en je spieren worden sterker. Had je vorige maand nog moeite met die zware tractorband, nu sjouw je hem zonder pardon naar de overkant. Daarnaast is niemand bij CrossFit geïnteresseerd in je lichaamsgewicht, het enige wat telt is het gewicht dat je kunt tillen, en uiteraard geldt dan alleen: hoe zwaarder hoe beter.

5. Je houdt tijd over
Het overkomt iedereen weleens: je hebt een uurtje vrij en besluit snel even langs de sportschool te gaan. Vervolgens sta je drie kwartier op de crosstrainer en houd je nog maar een kwartier over voor krachttraining. Helaas gaat deze training je niet veel dichter bij je doelen brengen. Daarom is het verstandig je volgende vrije uurtje te besteden aan CrossFit. Een CrossFit-training duurt meestal niet langer dan één uur, waarin je cardio en kracht tegelijkertijd traint. En geloof dit: één uur CrossFit is meer dan genoeg!

6. Iedereen kan meedoen
CrossFit-trainingen zijn ook geschikt voor newbies. Niemand in een CrossFit-les zit op hetzelfde niveau en toch doet iedereen dezelfde oefeningen. Dat komt omdat je iedere oefeningen op meerdere manieren kunt uitvoeren. Zo kun je een eigen gewicht kiezen voor je kettlebell en is een pull-up nog niet aan jouw besteed, dan kun je hem uitvoeren met een weerstandselastiek.

7. Je krijgt een sterke core
Je core bestaat uit 29 verschillende spieren die je met de meeste sporten niet allemaal traint. Tijdens een les CrossFit train je deze rug- en buikspieren wel, waardoor ze supersterk worden. Een sterke core zorgt dat je minder snel een slechte houding aanneemt en voorkomt dat je last krijgt van rugklachten. Daarnaast zorgt het voor meer evenwicht en een betere spier coördinatie, wat blessures kan voorkomen.

8. Je krijgt meer zelfvertrouwen
In het begin zijn de meeste oefeningen vrij zwaar en is de kans groot dat je na één uur al je energie al verbruikt hebt. In eerste instantie kan dit een beetje intimiderend zijn, helemaal wanneer je met allemaal fanatieke CrossFitters traint die het makkelijk volhouden. Maar je zult merken dat wanneer je doorzet en sterker wordt, je zelfvertrouwen snel toeneemt. Door de mix van beginners en gevorderden ga je jezelf niet meer met anderen vergelijken en dankzij de krachttraining ga je waarschijnlijk lekkerder in je vel zitten.

9. Het is motiverend
Nieuwe sportmaatjes, nieuwe records, nieuwe oefeningen en elke keer een andere training, zijn er nog andere dingen waar je motivatie een flinke boost van krijgt? Waarschijnlijk niet, en wat maakt een sport nou leuker dan een goede dosis motivatie?

 

Op dit moment kan je bij ons buiten CrossFit volgen, wil je hier meer over weten of jezelf aanmelden neem dan contact met ons op via mail of telefoon. 036-7115381, info@proactief-almere.nl

 

Volg je liever toch een lesje thuis? geen probleem!

Check het onderstaande filmpje om een les te volgen.

Joeri Cornet Fitnessmanager

Tips & Tricks