Overzicht

CrossFit Buitenhout in Den Bosch.

08 oktober 2019
CF Passend

CrossFit Buitenhout in Den Bosch

Afgelopen zaterdag was het zover! In mei deden een heel aantal atleten mee aan de kwalificatie voor de Dutch throwdown buddy editie 2019. Uiteindelijk wisten de Squat Buds en team X&Q zich vanuit CrossFit Buitenhout te kwalificeren. Vanuit CrossFit Buitenhout vertrokken er veel supporters naar Den Bosch.

De sfeer, in het grote stadion daar, is mooi. CrossFit atleten houden er over het algemeen een heel gezonde leefstijl op na en iedereen zit zijn zelf meegebrachte pasta of salade te eten. Daarbij juicht iedereen elkaar aan en is het heel gezellig!

De dag stond in het teken van 3 WOD’s. Bij de eerste WOD moesten de buddy’s elkaar afwisselen. Als de één een thruster deed met zoveel mogelijk kilo’s, moest de ander zo ver mogelijk fietsen. De scores zijn dan de afgelegde afstand en het totaalaantal kilo’s die de buddy’s samen hebben gelift bij de thruster.

WOD 2 leek op papier heel leuk: rennen met je buddy op je rug, kruiwagen lopen, synchroon lunges en dan weer kruiwagen en rennen met de buddy op de rug. We hebben heel wat verschillende technieken gezien om de buddy zo stabiel mogelijk te tillen. Uiteindelijk waren de meeste atleten het met elkaar eens, deze WOD was onderschat!

De laatste WOD bestond uit wall balls, allerlei barbell oefeningen afgewisseld met gymnastics en als afsluiter weer wall balls. Doordat het een ‘you go, i go’ WOD was, mochten de atleten zelf zoveel afwisselen als nodig was.

Het was een geslaagde en gezellige dag waarbij CrossFit Buitenhout mooie resultaten heeft behaald! Onze oud medewerker Tim wist met zijn team 7e te worden, de Squat buds werden 18e en team X&Q haalde een mooie 33ste plaats! Grenzen zijn verlegd en inspiratie is opgedaan. Op naar de individuele editie in maart 2020! Inschrijven kan via: Dutch throwdown.

Dutch Throwdown | ProActief | CrossFit Buitenhout
Joeri Cornet Personal Trainer Fitnessmanager Adviseur Arbeid & Gezondheid CrossFit Coach

Tips & Tricks