Overzicht

CrossFit KIDS en TEENS

21 mei 2019
CF Passend

CrossFit voor kinderen bij Proactief.

CrossFit KIDS en TEENS

Bij ProActief geven we lessen aan KIDS van 5 tot ongeveer 10 jaar en TEENS (van 10 tot 16 jaar). In ons CrossFit programma willen wij kinderen meer laten bewegen, zelfvertrouwen opbouwen, leren samenwerken en vooral plezier hebben!

Crossfit komt uit Amerika. Het is een soort combinatie tussen turnen, fitness en atletiek. En door die combinatie word je niet alleen fit, maar ook sterker en leniger. De sport is in Nederland in korte tijd populair geworden. Negen jaar geleden kwamen de eerste crossfit-scholen naar Nederland. Nu zijn er al meer dan 200!

Bij CrossFit wordt je kind professioneel begeleid in een dynamische, kleine groep. We trainen op een functionele manier en gebruiken heel veel leuke variaties uit het turnen, gewichtheffen en verschillende duursporten. Dan kun je denken aan optrekken, touwklimmen, opdrukken, handstanden, handen lopen, ringwerk, gewichten ergonomisch tillen en verplaatsen, rennen, springen, gooien, duwen, trekken enz. We dagen de KIDS en TEENS uit om verschillende gave skills te leren. 

Nog meer voordelen.

CrossFit is qua emotionele ontwikkeling vergelijkbaar met andere sporten. In het programma werken we met kinderen aan sportiviteit, leiderschap, teamwork, luistervaardigheid, zelfdiscipline en omgangsvormen. Dit zijn allemaal vaardigheden, die kinderen helpen later in het leven succesvol te worden en een betere kijk op het leven te krijgen. Daarnaast is er een merkbaar verschil in het zelfvertrouwen van kinderen die CrossFit doen. Als hun lichamen fitter worden en zij hun capaciteiten uitbreiden, worden kinderen actiever en minder onzeker in andere atletische situaties.

Wanneer CrossFit KIDS?

Deze klas is gericht op kinderen vanaf 6-10 jaar, de nadruk ligt op kinderen sneller, sterker, fitter en vaardiger maken op een leuke manier. De lessen van 45 minuten draaien om het ontwikkelen van algemene fysieke vaardigheden. De lessen zijn op:

Maandag om 16.00 uur.

Woensdag om 14.30 uur.  

Wanneer CrossFit TEENS

Vanaf ongeveer 10 jaar zijn de meeste kinderen toe aan een meer uitdagend programma met leeftijdgenoten. De focus in deze lessen ligt op de technieken van meer geavanceerde bewegingen en gaat verder in het ontwikkelen van fysieke vaardigheden. Ook deze lessen duren 45 minuten en zijn op:

Maandag om 16.45 uur.

Woensdag om 15.15 uur.

Heb je interesse, neem dan contact op met ons en meld je aan voor een gratis CrossFit proefles.

CrossFit Kids | ProActief | CrossFit Buitenhout
Joeri Cornet Personal Trainer Fitnessmanager Adviseur Arbeid & Gezondheid CrossFit Coach

Tips & Tricks