Overzicht

Crossfit Open 2023

04 januari 2023
snatchasd
CrossFit Open 2023

Het 2023 NOBULL CrossFit seizoen trapt af dit jaar met de CrossFit Open, een internationale competitie van 3 weken die 16 februari begint en 6 maart eindigt. Het is het grootste internationale sport evenement ter wereld!

Of je nou een CrossFit nieuweling, professional of gewoon een fan bent, de Open is voor jou. 

 Er zijn verschillende divisies waar je aan mee zou kunnen doen:

Rx'd: Bij Rx'd voer je de workouts uit zoals ze staan beschreven, dit is de meest uitdagende optie. Ondanks dat het de meest uitdagende divisie is, zie je elk jaar een verschuiving van atleten die in scaled zijn begonnen en de overstap maken naar Rx'd

Age groups: In totaal zijn er 9 verschillende leeftijdsgroepen waar er zowel Rx'd als Scaled versies van workouts gegeven worden en voor leeftijdsgroepen zoals tieners tussen de 14-17jaar of de master atleten van 35+.

Adaptive: De adaptive divisies zijn net zo uitdagend als de andere groepen. Het zijn aangepaste workouts speciaal voor mensen met een beperking. Deze divisies bestaan onder andere uit: bovenste extremiteit, onderste extremiteit, neuromusculair en nog meer 

Scaled: Nog niet helemaal klaar voor de workouts zoals ze staan beschreven? Geen probleem. De scaled divisie biedt verschillende vereenvoudigde versies van gymnastics oefeningen en minder zware weightlifting workouts. 

Foundations: Ben je net gestart of is dit misschien je eerste Open? De foundations divisie is dan een goede plek om te starten. 

Twijfel je nog om mee te doen? Wij zeggen, gewoon doen!

De workouts die tijdens de open voorbij komen zijn vergelijkbaar met de workouts die je tijdens onze reguliere lessen al waarschijnlijk een keer hebt gedaan, voor ieder niveau is er wat wils.

Het is een manier om te kijken waar je staat qua niveau, pull-ups te doen want dat is altijd leuk, je zelf te motiveren en gemotiveerd worden door andere atleten om in de toekomst progressie te boeken, persoonlijke doelstellingen neer te zetten of te verbreken, en dit alles met de andere atleten te vieren.

ProActief doet uiteraard mee aan deze uitdaging en zal binnenkort bekend maken waar en wanneer je kan inschrijven. Wij gaan op basis van de inschrijvingen een planning maken voor de voorrondes die ook bij ProActief plaatsvinden.

Dus houdt je agenda deze data beschikbaar en schrijf je in zodra het kan.

 

Crossfit
Esther Chantrel Office manager

Tips & Tricks