Overzicht

De fitste man van Nederland.

10 september 2019
CF Passend

Zijn kracht in cijfers? Hij doet een imponerende one rep max van 140 kg in de overhead squat. Weet jij over wie we het hebben? Jeremy Reijnders!

Van de meer dan tweeduizend Nederlanders die begin dit jaar meededen aan de kwalificatiewedstrijden voor de WK, de CrossFit Games, was de 23-jarige Reijnders de beste.

Begin 2015 verruilde Jeremy judo voor CrossFit. Judo was wie ik was, zegt Reijnders. Maar CrossFit biedt mij meer plezier. Of in ieder geval meer uitdaging.

Waar die uitdaging in zit? Constant variërende functionele oefeningen uitgevoerd op hoge intensiteit. Moeiteloos lepelt hij de definitie op van CrossFit, een vorm van fitness die midden jaren negentig ontstond in Amerika. De Brabander traint zes dagen per week in Amsterdam: minimaal één, vaak twee sessies van twee uur. En op zijn rustdag stretcht hij wat, maakt een fietstochtje of een flinke wandeling. Lekker nog even bewegen.

Met zijn team Punt Uit werd hij 2de op de Regionals. Daardoor wisten ze zich te plaatsen voor de CrossFit Games in Amerika. In oktober start de Open weer. Zou team Punt Uit zich weer plaatsen?

Jeremy Reijnders | ProActief | CrossFit Buitenhout
Joeri Cornet Personal Trainer Fitnessmanager Adviseur Arbeid & Gezondheid CrossFit Coach

Tips & Tricks