Overzicht

We gaan gewoon door!

09 juli 2019
CF Passend

CrossFit op vakantie.

We gaan gewoon door!

We horen het steeds vaker, CrossFitters die op vakantie bij een CrossFit box in het buitenland een workout willen volgen. Fanatiekelingen die snel een uurtje er tussenuit knijpen om zichzelf af te beulen tussen het zonnen, luieren, eten en drinken door.

Met meer dan 11.000 CrossFit affiliates wereldwijd is de kans groot dat er een box bij jouw vakantiebestemming in de buurt ligt. Elke box is uniek, heeft verschillende trainingsmethoden, apparatuur en cultuur. Dit zijn nou juist de dingen waar je naar op zoek bent als je op reis bent, nieuwe ervaringen opdoen. Over het algemeen is de CrossFit community erg gastvrij, maar om je nog beter voor te bereiden op je reis geven we je een aantal tips:

1. Doe je huiswerk
Als je een box hebt gevonden, zoek dan uit of het mogelijk is voor niet-leden om een workout mee te doen en stuur de eigenaars alvast een email van te voren dat je langs wilt komen, of geef een belletje. Vraag of er eventuele kosten zijn aan je bezoek en wat de beste tijd is voor een workout.

2. Kom op tijd en maak een praatje van te voren
Zorg dat je minstens een kwartier van te voren aanwezig bent om een praatje met de coaches te maken zodat je een beetje gevoel krijgt bij de box en de gebruiken. Heb je last van een blessure of zie je op tegen een onderdeel van de workout, laat het dan weten. Let op de ongeschreven regels van de box. Is het bijvoorbeeld toegestaan om gewichten te laten vallen? Doen ze aan mobility training voor de workout?

3. Ga niet opscheppen
Coaches zijn niet geïnteresseerd in hoeveel kilo je kan deadliften. Ze hebben veel liever dat je oefeningen goed uitvoert en jezelf en andere leden niet in gevaar brengt. Sta open voor kritiek en onthoud dat dit niet persoonlijk is, maar voor je eigen veiligheid en die van hun leden.

4. Sta open om nieuwe dingen te leren 
Iedere coach heeft een andere achtergrond en kijkt anders tegen bepaalde zaken aan. Zo kan bijvoorbeeld een trainer een oefening anders uitvoeren dan je gewend bent. Ga hier vooral niet tegenin en maak jezelf niet te druk. Sta juist open voor suggesties en bedenk hoe je dit kan gebruiken om een betere atleet te worden.

Veel plezier!

CrossFit vakantie | ProActief | CrossFit Buitenhout
Joeri Cornet Personal Trainer Fitnessmanager Adviseur Arbeid & Gezondheid CrossFit Coach

Tips & Tricks