Overzicht

Work-outs met de kettlebell!

26 november 2019
CF Passend

Kettlebell-trainingen zijn een geweldige manier om kracht, conditie en mentale weerbaarheid op te bouwen.

De Kettlebell zoals we die kennen, is ongeveer 350 jaar geleden in Rusland ontstaan. Ze werden oorspronkelijk gebruikt als tegengewichten om goederen op marktschalen te wegen maar al snel werden ze gebruikt in de sportwereld. De kettle bell is goed voor zowel cardio- als krachttraining. Een groot voordeel is dat oefeningen met de kettlebell goed schaalbaar zijn voor mensen van alle leeftijden.  

Welke oefeningen kun je doen met de kettlebell?

De Kettlebell-swing

De Kettlebell-swing de meest bekende en meest voorkomende oefening.

Turkish get-up

De Turkish get-up is een combinatie van bewegingen. Je start liggend op de vloer met de kettlebell in gesterkte arm boven het hoofd. In een specifieke reeks bewegingsovergangen sta je op en ga je weer liggen. Het leert je vloeiend te bewegen. Uiteindelijk krijg je van de turkish get-up sterke, veerkrachtige schouders, verbeterde heup- en rompsterkte en een verbeterde mobiliteit. Doen dus!

Goblet Squat

De kettlebell goblet squat is een beenoefening. Je maakt een squat terwijl je met twee handen de kettlebell voor je borstbeen houdt. Het is een makkelijke oefening die je snel zwaarder kunt maken door een zwaardere kettlebell te nemen.

Strict press

De kettlebell press is een goede schouderoefening. Doordat je de kettlebell strict omhoog duwt, is het een goede krachtoefening.

Clean

Net als bij de kettlebell swing, is de clean een explosieve oefening handig om je kracht te trainen om ook goed om veel herhalingen te doen als conditionele training. Daarnaast kan je met de kettlebell ook goed een clean en jerk doen.

Snatch

Met de kettlebell snatch train je het hele lichaam. De kettlebell snatch is fysiek veeleisend en technisch, maar wel goed voor explosieve kracht en conditie.

Nu je de oefeningen kent, kun je ze verwerken in een WOD, probeer deze eens:

1: For Time

50-40-30-20-10

KB Goblet Squats

KB Swings

 

2: KETTLEBELL KAREN

150 Kettlebell Thrusters

3: 4 Rounds for Time

10 Pull Ups

10 Shoulder to Overhead

15 Push Ups

20 KB Swings

20 Wallballs

4: DEATH BY KETTLEBELL SWINGS

1. Min 1 KB Swings
2. Min 2 KB Swings
… etc, etc.

Succes met trainen. 

ProActief | CrossFit Buitenhout | Kettlebell
Joeri Cornet Personal Trainer Fitnessmanager Adviseur Arbeid & Gezondheid CrossFit Coach

Tips & Tricks