Overzicht

Bewegen is goed, maar meer bewegen is beter

22 november 2018
jouwjkouwjkowu

Bewegen is goed, maar meer bewegen is beter

Bewegen is goed, maar meer bewegen is beter

2weken geleden hebben we een bericht geplaatst over de nieuwe bewegingsrichtlijn. https://www.proactief-almere.nl/nl/tips-en-tricks/fitness/de-nieuwe-beweegrichtlijn

Deze beweegrichtlijnen geven aan hoeveel je minimaal dient te bewegen. De positieve effecten van bewegen werken volgens een continuüm, een stijgende lijn. Meer beweging is dus altijd beter of dit nu vaker, langer, of intensiever is.

Een advies dat voor iedereen geldt, ongeacht leeftijd, is om minder te zitten. Veel en langdurig zitten lijkt namelijk negatieve gezondheidseffecten te hebben. Deze effecten worden minder zwaar naarmate je meer beweegt, maar je moet heel veel boven het minimum bewegen als je de effecten echt teniet wilt doen. Daarom adviseren de beweegrichtlijnen om je bewust te zijn van je zitgedrag en stilzitten te verminderen, of te minimaliseren.

MET-waarden?

Intensiteit van bewegen wordt vaak uitgedrukt in MET-waarden. Een manier om uit te drukken hoeveel energie een bepaalde lichamelijke activiteitkost in vergelijking tot de energie die je in rust verbruikt. Wil je weten welke MET-waarde een activiteit heeft of wil je wat meer weten over MET-waarden zie dan het onderstaande plaatje? 

 

MET
Joeri Cornet FItnessmanager Fitnessinstructeur Fysiotherapeut i.o. CrossFit-manager

Tips & Tricks