Overzicht

Nieuw! Yoga Kids

05 september 2019
fitness

Nieuw! Yoga Kids

Nieuw bij ProActief vanaf vrijdag 6 september 2019: Kinderyogalessen

Yoga wordt steeds populairder en dus is er ook aandacht voor yoga voor kinderen bij ProActief.
Elke vrijdagmiddag om 16.00 uur wordt er door mij een kinderyogales gegeven voor kinderen van 5 t/m 12 jaar.

Bij kinderyoga moet je niet denken aan mediteren in de lotushouding. Een kinderyogales lijkt maar weinig op een les voor volwassenen. Yoga voor kinderen is pret hebben, want je leert gekke houdingen zoals bijvoorbeeld de ‘ondersteboven hond’ of de ‘slang’.
Tijdens de lessen wordt de nadruk gelegd op ontspanning en plezier. Bewegen wordt afgewisseld met rustmomenten. Er is ook aandacht voor de ademhaling. En massage hoort ook bij kinderyoga door elkaar (over de kleren heen) te masseren.

Een les staat in het teken van een centraal thema passend bij hun belevingswereld, zoals een leuke boswandeling, de spannende jungle of de seizoenen waarbij gebruik gemaakt wordt van bestaande yogahoudingen.

Enkele voordelen van yoga voor je kind
• Kinderen kunnen werken aan hun zelfvertrouwen. Yoga leert kinderen namelijk om vol te houden, geduldig te zijn en naar een doel toe te werken.
• Het verhoogt het bewustzijn en het concentratievermogen. De yoga houdingen gecombineerd met de ademhaling en meditatie leert kinderen hun hoofd rustig en leeg te maken en zich alleen op de houding te focussen.
• Zij leren yoga te gebruiken tijdens spannende momenten zoals omgaan met zenuwen voor een toets of spreekbeurt.
• Kinderen leren zichzelf waarderen, om te gaan met spanningen en het hebben van angstige dromen en onzekerheden.
• Het bevordert de creativiteit. Door de rust in hun hoofd krijgen kinderen de ruimte om allerlei dingen te verzinnen  en te creëren.
• Het bevordert een goede houding, een rechte rug, soepele spieren en sterke botten.

Wil je ervaren of kinderyoga iets is voor jouw kind(eren)? Laat hem of haar dan a.s. vrijdag een gratis proefles mee komen doen om zo te kunnen ervaren of ze het leuk vinden of niet.
Graag verwelkom ik jou en kind(eren) a.s. vrijdagmiddag om 16.00 uur!

kids yoga
Gerbera Young-Weijdema Yoga instructrice

Tips & Tricks