Overzicht

Weekly Kick Off. 10-02-2020

10 februari 2020
Proactief logo

7 Voordelen van persoonlijke training

Waarom zou u een personal trainer of een coach inhuren? Is dat niet voor professionals en wannabe-atleten? Niet noodzakelijk - de voordelen van personal training reiken verder dan super doelgerichte atleten. Of je nu iemand bent die net aan zijn fitnessreis begint of een doorgewinterde sportbezoeker / recreatieve sporter met een solide fitnessniveau, met een personal trainer of een coach kun je je fitnessdoelen sneller, veiliger en effectiever bereiken - of betere resultaten boeken. Leer gewoon meer genieten van oefeningen dan u ooit voor mogelijk had gehouden. De voordelen van persoonlijke training kunnen eindeloos zijn, maar hier heb zijn zeven belangrijkste redenen opgesomd waarom een ​​PT of een sportspecifieke coach inhuren en hoe je er het beste van kunt maken.

1.      Individueel deskundig advies

In een wereld die is verdund met influencers en fitness-'professionals ', kun je het advies van een gekwalificeerde en ervaren professional niet overtreffen. Een gekwalificeerde personal trainer is de expert die u nodig hebt om u advies en oefeningen op maat te geven, ongeacht van uw doelstelling:

• Voltooi je eerste marathon of triatlon

• Verbeter uw sportspel

• Laad je training op

• Maximaliseer uw tijd en moeite

De voordelen van persoonlijke training en deskundig advies zijn onbetwistbaar als u:

• Lijden of herstellen van een blessure

• Trainen tijdens de zwangerschap

• Terugkeren naar het oefenen na de geboorte

 

2.      Veilige, geschikte en specifieke programmering.

 

De doelen van iedereen verschillen en niemand is hetzelfde. Investeren in een personal training betekent dat u:

• Gepersonaliseerde training

• Aanmoediging en begeleiding bij het uitproberen van nieuwe bewegingen en trainingen • Een grotere verscheidenheid aan oefeningen in uw trainingsroutine.

 

3.      Motivatie en verantwoordelijkheid

Wanneer je alleen traint, kan het gemakkelijk zijn om een ​​sessie over te slaan, je wekker te laten sluimeren of een set te bedriegen. Een personal trainer houdt u verantwoordelijk en duwt uw trainingen naar het volgende niveau terwijl u tijdens elke sessie en de duur van uw programma motivatie biedt.

4.      Frisse ideeën en inspiratie.

 Het kan gemakkelijk zijn om in dezelfde trainingsgewoonten te vervallen en uiteindelijk gaat je trainingsroutine vervelen. Naast het beïnvloeden van je humeur en motivatie, is dit een veel voorkomende oorzaak van het stoppen met trainen. Bij gebrek aan ideeën zijn er een aantal tools die je suggesties voor je training bieden, zoals de FitSpark dagelijkse trainingsgids. Een personal trainer kan de broodnodige afwisseling en een nieuw perspectief en nieuwe gezichtspunten brengen om zowel lichaam als geest uit te dagen. U kunt deze lessen en inspiratie gebruiken, zelfs nadat uw personal trainingsprogramma is afgelopen.

5. Efficiëntie PT’s voeren een behoefteanalyse uit en gebruiken hun expertise om een ​​op maat gemaakt en individueel fitnessplan op te stellen om u te helpen de resultaten tijdig te maximaliseren en de efficiëntie van uw trainingsprogramma te vergroten. Dit is vooral handig als je beperkte tijd hebt om te oefenen - weet je, niets bijzonders, alleen de gebruikelijke fulltime baan, gezins- en sociale verplichtingen - en je wilt profiteren van de tijd die je besteedt aan sporten. Effectieve trainingen met een personal trainer zorgen ervoor dat je tijd hebt voor andere belangrijke dingen in je leven.

6. Ondersteuning Een van de misschien minder bekende voordelen van personal training is dat het veel meer is dan fitness. Persoonlijke trainers fungeren als onofficiële therapeuten en kunnen een geweldige bron van verbinding zijn. Natuurlijk helpen ze je om je fitnessdoelen te bereiken, maar ze geven ook om je welzijn en kunnen helpen bij het verbeteren van niet alleen je fysieke, maar ook mentale gezondheid.

7. Resultaten Afhankelijk van uw doelen en budget, kunt u een wekelijkse trainer of een keer per maand gebruiken. Als je het niet zeker weet, probeer het dan een keer om te zien of het geschikt is voor jou. Veel geweldige trainers bieden ook informatie, hulpmiddelen en bronnen over uw voedings- en levensstijlgewoonten om uw resultaten te maximaliseren. Dat is iets dat u kunt meenemen en meenemen in uw reis naar gezond, actief leven op de lange termijn.

 

 

Vrouw die push up oefening doet met een fitness trainer naast haar in een sportschool
Joeri Cornet Personal Trainer Fitnessmanager Adviseur Arbeid & Gezondheid CrossFit Coach

Tips & Tricks