Overzicht

Weekly Kick Off. 11-08-2020

11 augustus 2020
Proactief logo

Warm weer en sporten.

Ondanks de warmte zijn wij blij om te zien dat jullie de weg naar jullie eigen gezondheidsclub nog goed weten te vinden. Onze trainingszalen hebben over het algemeen nog een acceptabele temperatuur, maar zullen helaas warmer zijn dan jullie van ons gewend zijn.  

In onderstaand bericht willen wij graag aan jullie toelichten waarom onze airconditioning met deze warmte helaas niet aan mag staan. Wij hopen hierbij op uw begrip. 

 

Het huidige beleid omtrent de klimaat regulatie heeft alles te maken met de RIVM-richtlijnen waarbij een constante luchtcirculatie dient te worden gewaarborgd om veilig te kunnen trainen. Wanneer de airconditioning zou worden aangezet betekent dit automatisch dat de deuren van de fitnezaal dicht moeten (dit heeft als indirect effect dat iedereen met zijn handen aan de deurklinken zit om de deur te openen en sluiten) de luchttoevoer van buiten (het systeem dat verse lucht van buiten naar binnen vervoerd) evenals de lucht afvoer moet worden uitgezet. Het gevolg hiervan is dat de luchtcirculatie hierdoor stil komt te liggen en wij geen veilige trainingsomgeving kunnen creëren. 

Daarbij is een van de eisen van het RIVM om open te mogen blijven dat wij de ruimte moeten kunnen voorzien van voldoende luchtcirculatie. 

warm
Kim Lammers Praktijkmanager TIGRA manager Sportfysiotherapeut Bedrijfsfysiotherapeut

Tips & Tricks