Overzicht

Yoga Kids bij ProActief

31 oktober 2019
fitness

Yoga Kids bij ProActief

Yoga wordt steeds populairder en dus is er ook aandacht voor yoga voor kinderen bij ProActief.
Elke vrijdagmiddag om 16.00 uur wordt er een kinderyogales gegeven voor kinderen van 5 t/m 12 jaar.
Bij kinderyoga moet je niet denken aan mediteren in de lotushouding. Een kinderyogales lijkt maar weinig op een les voor volwassenen. Yoga voor kinderen is pret hebben, want je leert gekke houdingen zoals bijvoorbeeld de ‘ondersteboven hond’ of de ‘slang’.

Ook kinderen ervaren tegenwoordig stress. Net als bij ‘normale’ yoga probeert kinderyoga te helpen om lichaam en geest in verbinding te brengen.
Yoga zorgt ervoor dat kinderen zich beter kunnen concentreren, stress te verminderen en zich beter kunnen ontspannen, zelfbewuster en zelfverzekerder te zijn.

Tijdens de lessen wordt de nadruk gelegd op ontspanning en plezier. Tijdens een les wordt bewegen afgewisseld met rustmomenten. Er is ook aandacht voor de ademhaling.
Een les staat in het teken van een centraal thema passend bij hun belevingswereld, zoals een leuke boswandeling, de spannende jungle of de seizoenen waarbij gebruik gemaakt wordt van bestaande yogahoudingen.
Enkele voordelen van yoga voor je kind

  • Kinderen kunnen werken aan hun zelfvertrouwen. Yoga leert kinderen namelijk om vol te houden, geduldig te zijn en naar een doel toe te werken. Als een bepaalde houding lukt, wordt het zelfvertrouwen vergroot.
  • Het verhoogt het bewustzijn en het concentratievermogen. De yoga houdingen gecombineerd met de ademhaling en meditatie leert kinderen hun hoofd rustig en leeg te maken en zich alleen op de houding te focussen.
  • Zij leren yoga te gebruiken tijdens spannende momenten zoals omgaan met zenuwen voor een toets of spreekbeurt.
  • Kinderen leren zichzelf waarderen, om te gaan met spanningen en het hebben van angstige dromen en onzekerheden.
  • Het bevordert de creativiteit. Door de rust in hun hoofd krijgen kinderen de ruimte om allerlei dingen te verzinnen en te creëren.
  • Het bevordert een goede houding, een rechte rug, soepele spieren en sterke botten.
yoga kidss
Gerbera Young-Weijdema Yoga trainer

Tips & Tricks