Overzicht

ProActief in de wijk deel 10

19 december 2022
buiten rennen
ProActief in de wijk deel 10 door Danny

“Ouderen sporten steeds vaker, maar personen met één of meer chronische aandoeningen blijven achter.” 

Hier wil ik deel 10 van mijn blog graag mee aftrappen. Bewegen en sporten, het zou voor iedereen toegankelijk moeten zijn, maar dat is het helaas niet. Iedereen kent het belang van bewegen maar niet iedereen kan bewegen.

Uit onderzoek van het Mulier instituut blijkt dat ouderen steeds vaker sportief actief zijn. Dit is een mooie ontwikkeling gezien de vergrijzing in ons land. 42% van de ouderen boven de 65 jaar is sportief actief tegen 25% in 2001. Het sporten buiten het verenigingsleven om wordt steeds belangrijker, met als belangrijkste activiteiten wandelen, fietsen, duursport en… Fitness!

Jongeren zijn in tegenstelling tot ouderen juist vaker lid van een sportvereniging maar sporten gemiddeld even veel. Er bestaat echter één grote maar, in mijn vorige stukken heb ik al verteld dat chronische aandoeningen steeds vaker zullen voorkomen. Het hebben van één of meer beperkingen is de grootste redenen om te stoppen met sporten en/of bewegen, een gegeven dat de gezondheid niet ten goede komt. Het wordt steeds belangrijker om sporten en bewegen toegankelijk te houden voor mensen met en zonder beperkingen.

Afgelopen vrijdag hebben jullie al iets gelezen over medische fitness, hier verwijs ik jullie graag naar terug. Bij ProActief proberen wij sporten en bewegen voor iedereen toegankelijk te houden. Jong, oud, met of zonder beperking. Met het leefstijl plan maken wij een programma voor jullie op maat en begeleiden wij jullie in het behalen van jullie doelstellingen. Daarnaast is er natuurlijk de mogelijkheid tot fysiotherapie. Mag je alleen naar de fysiotherapeut wanneer er al sprake is van een fysieke beperking? Het antwoord is nee, de fysiotherapeut wordt steeds meer opgeleid om in te zetten op preventie. Ons doel? Jouw weer geactiveerd krijgen! Heb je een hulpvraag omtrent gezond bewegen en sporten? En heb je hier specifieke begeleiding bij nodig? Dan is jouw vraag ook welkom bij jouw fysiotherapeut!

Heb je andere leuke suggesties of behoeften naar verdere ontwikkelingen van ons (beweeg)aanbod? Of andere leuke ideeën? Zoals eerder benoemd ben ik op zoek naar ambassadeurs, mensen die voor hun doelgroep willen staan en ideeën hebben over een ideale wereld, waar iedereen het plezier terugvind in bewegen.

Wat moet je hiervoor doen? Laat een reactie achter met jouw idee, dan zal ik je benaderen voor verder contact.

Seniorfit
Pro actief logo

Tips & Tricks