Overzicht

Weekly Kick Off. 13-07-2020

13 juli 2020
Proactief logo

Weekly Kick Off. 13-07-2020 | ProActief

Na de uitbraak van COVID-19 in Nederland zijn de Fysiotherapeuten Menno en Robin, beide lid van het Longrevalidatie Netwerk (LONA) direct aan de slag gegaan met een specialisatie in revalidatie na COVID-19. Zij hebben hard gewerkt aan een multidisciplinaire richtlijn voor e revalidatie van cliënten die COVID-19 dansel thuis dansel in het ziekenhuis hebben doorgemaakt. ProActief staat klaar voor jou om je te helpen in jouw revalidatie.

 


Menno heeft hierover een artikel geschreven en via deze Weekly Kick Off wil ik die graag met jullie delen:

 


Fysiotherapie na corona

 


Corona is inmiddels bij allen bekend. Dit kan zijn door de vele maatregelen die zijn genomen, maar ook na zelf ziek te zijn geweest. In sommige gevallen volgde er na besmetting met corona een ziekenhuisopname, waarbij vaak langere tijd in bed stilgelegen werd en wellicht mechanische beademing nodig is geweest. Na ontslag uit het ziekenhuis zijn er vaak nog restklachten aanwezig zoals algehele verzwakking in het lichaam, benauwdheid, pijn, (hevige) vermoeidheid, geheugenproblemen en een verstoorde voedingsinname. Daarnaast heeft  een dergelijke ervaring ook emotioneel vaak een grote impact bij de patiënt en de familie van de patiënt. In veel andere gevallen zal de besmetting met corona niet hebben geleid tot een ziekenhuisopname. Echter betekent dat niet dat de klachten die u heeft ervaren minder serieus genomen moeten worden.

 


Fysiotherapie kan in beide situaties een grote bijdrage leveren in het herstel. Middels ademhalingsoefeningen en (functionele) krachttraining op geleide van belastbaarheid zal de fysiotherapeut u helpen met het hervatten van activiteiten. Hierbij leert u uw persoonlijke grenzen te herkennen en adequaat om te gaan met de huidige belemmeringen.

 


Het doel van Fysiotherapiepraktijk ProActief is om patiënten na corona te ondersteunen in de revalidatie en re-integratie binnen het dagelijks functioneren en de werkzaamheden weer mogelijk te maken. Binnen de praktijk zijn therapeuten Robin Wendels en Menno Visscher gespecialiseerd in het behandelen van longproblematiek en revalidatie na corona. Daarnaast is er op basis van de meest recente kennis een protocol geschreven, waar per individu de meest effectieve behandeling mee kan worden bepaald.

 


De behandelingen fysiotherapie na corona worden gedekt vanuit de aanvullende verzekering. Wanneer er sprake is geweest van een ziekenhuisopname, geldt dat vanaf 20 behandelingen de zorg wordt vergoed vanuit de basisverzekering. 

Indien u vragen heeft kunt u altijd contact opnemen of een consult inplannen, om te onderzoeken op welke manier we u het best kunnen helpen.

 

Corona
Kim Lammers Praktijkmanager TIGRA manager Sportfysiotherapeut Bedrijfsfysiotherapeut

Tips & Tricks