Overzicht

Weekly Kick Off. 21-09-2020

21 september 2020
Proactief logo

Kick Off aanvalluh Kids

Almere City FC | DeKinderkliniek| ProActief | Almere & the City | 2020-2021

 

Overgewicht en obesitas behoren tot de meest ernstige bedreigingen van onze volksgezondheid. Gemiddeld één op de zeven Nederlandse kinderen heeft overgewicht en 2% van de kinderen heeft obesitas. In Almere heeft 19% van de kinderen en jongeren tot 19 jaar (ernstig) overgewicht. (Bron: GGD Flevoland, 2016)

 

Samenwerking

ProActief, DeKinderkliniek en Almere City FC gaan in een uniek project samenwerken om kinderen met obesitas te laten ervaren dat bewegen leuk is. Onze fysiotherapeuten Milan Geertsma, Luke Boon en leefstijlcoach Lotte Visser hebben een programma samengesteld van 20 weken   

 

Aanvalluh Kids!

Kinderen die opgroeien met (ernstig) overgewicht leven minder lang in goede gezondheid. Overgewicht verhoogt onder meer de kans op ziekten. Dat betekent een hogere zorgconsumptie, meer ziekteverzuim en andere grote maatschappelijke en economische gevolgen. Op jonge leeftijd heeft overgewicht bovendien een grote negatieve impact op de psychische en sociale ontwikkeling.

 

In samenwerking met DeKinderkliniek, Almere City FC en ProActief, zetten we ons in voor een gezond BMI bij Almeerse kinderen. In het project ‘Aanvalluh Kids’ brengen genoemde partners alle kennis, expertise, faciliteiten samen in een individueel beweegprogramma met een WoW-factor. ‘Aanvalluh Kids’ is een pilot.

 


 

20 weken werken aan een gezond BMI

Onder begeleiding van specialisten en 1e elftalspelers van Almere City FC  werken kinderen 20 weken lang op een inspirerende manier aan plezier, zelfvertrouwen, bewegen en gezond eten. Deelnemende kinderen zijn actief aangedragen door DeKinderkliniek. Deze kinderen doen mee aan een beweegtraject waar sportieve individuele en teamdoelstellingen centraal staan. Naast de specialisten van DeKinderkliniek en ProActief, ook spelers met persoonijke aandacht, tips en voorbeeldgedrag hen motiveren om hun doelstellingen te halen.

 

Het programma is activerend, divers en gericht op het krijgen van plezier in bewegen. We gaan uit van haalbaare doelstellingen, een hoge mate van spel en grote variatie van bewegen. Hiervoor zetten we ook sportvormen in die de kinderen ook daadwerkelijk in Almere kunnen doen na afloop van hun tijd bij Aanvalluh Kids.

 

Tijdens de kick-off in het Yanmar-stadion tekende de deelnemende kinderen op een ludieke manier een heus contract met Almere City FC. Ook ontvangen zijn een team-sporttenue. Na uitleg en rondleiding start ook direct het traject van weekelijks bewegen en sporten, meetmomenten, motiverende ontmoetingen met coachende topsporters en borgende, leuke activiteiten en sessies voor de kinderen en hun ouders of verzorgers. Denk hierbij aan sessie over gezond eten in onze businnesslounge, wedstrijdbezoek en tussentijdse contactmomenten (fysiek, berichtjes en telefoontjes)  tussen spelers en kinderen voor continue reflectie op plezier, motivatie, voortgang en doelstellingen.

 

De afsluiting van het traject vormt een VIP-uitnoding voor een gezonde maatlijd met enkele spelers voorafgaand aan een thuiswedstrijd. Indien haalbaar halen we de kinderen op met de officiële Almere City FC spelersbus. Tijdens het eten vieren we de de behaalde individuele resultaten, presenteren we laagdrempelig kennismakingsaanbod voor diverse sportclubs in Almere  en ontvangen zij een halfjaar het Kidsclubabbonnement (seizoenkaart plus leuke aanbiedingen en kortingen).

 

De samenwerking tussen DeKinderkliniek, ProActief en Almere City FC in het kader van Aanvalluh kids is een pilot. Bij gezamenlijke ervaren succes is de intentie om de samenwerking uit te breiden en te verlengen.

 

Kim Lammers Praktijkmanager TIGRA manager Sportfysiotherapeut Bedrijfsfysiotherapeut

Tips & Tricks