Overzicht

Werkplekonderzoek.

20 februari 2019
TIGRA logo

Zit jij oké?

Werkplekonderzoek.

Bij ProActief werken er verschillende arbeids en bedrijfsfysiotherapeuten. Zij hebben zich aangesloten bij een landelijk dekkend netwerk van bedrijfsfysiotherapeuten.

Wat de bedrijfsfysiotherapeut allemaal doet, leggen we je graag uit. Vandaag het werkplekonderzoek.

Zit jij wel ok?

WERKPLEK­ONDERZOEK

Heb jij of heeft jouw collega lichamelijke klachten door hoe je zit of beweegt op je werk? Of zijn er meerdere collega’s met dezelfde problemen op een afdeling? Een goede instelling van de werkplek is voorwaarde om deze klachten te voorkomen.

 


WERKWIJZE 

In het werkplekonderzoek kijkt onze adviseur naar de huidige situatie en hoe deze te verbeteren is. De adviseur kijkt naar de houding en de instellingen van de werkplek. Is de stoel bijvoorbeeld goed? Hoe is de afstand tot het toetsenbord? Heeft een medewerker een goede tiltechniek? Kleine ergonomische aanpassingen maken soms een wereld van verschil.

Met het onderzoek brengen we in kaart hoe iemand gezonder kan werken op de werkplek. Uniek aan onze methode is dat we daarin ook iemands fysiek meenemen en kijken hoe iemand zich gedraagt op de werkplek. De medewerker krijgt gericht advies over hoe hij/zij beter kan zitten of bewegen.

 

WERKPLEK: VERBETERPUNTEN

We gebruiken in het onderzoek gevalideerde meetmethoden. In een duidelijk verslag brengen we de verbeterpunten voor de werknemer, maar ook voor de organisatie in beeld, zodat je direct aan de slag kunt. Je kunt het rapport ook inzetten als verdieping van de Risico-inventarisatie en –evaluatie (RI&E).

 

WPO
Kim Lammers Praktijkmanager TIGRA manager Sportfysiotherapeut Bedrijfsfysiotherapeut

Tips & Tricks