Overzicht

De gecombineerde leefstijl interventie, iets voor jou?

14 juni 2021
gezondheid

De gecombineerde leefstijl interventie, iets voor jou?

De gecombineerde leefstijl interventie, iets voor jou?

Wat is een gecombineerde leefstijlinterventie?

Een gecombineerde leefstijlinterventie is gericht op het verminderen van overgewicht en een gezondere leefstijl. Dit wordt aangepakt met een combinatie van gezonder eten, meer bewegen en gedragsverandering. Verschillende zorgprofessionals kunnen een gecombineerde leefstijlinterventie aanbieden, zoals diëtisten, fysiotherapeuten en leefstijlcoaches. Zij kunnen dat individueel of in teamverband doen. Deze professionals moeten voldoen aan bepaalde eisen.

Hoelang duurt een gecombineerde leefstijlinterventie?


Alle programma’s duren 2 jaar. Ze bestaan uit een basisprogramma en een onderhoudsfase. Het basisprogramma duurt 6 maanden tot 1 jaar. Dit hangt af van het programma dat je volgt. Daarin stel je doelen en werk je aan het veranderen van je voedingspatroon, beweegpatroon en gedrag. Dit gebeurt in individuele sessies en groepssessies. Hierna volgt een onderhoudsfase met regelmatige terugkom- of monitoringsmomenten.

 

Wanneer kom je in aanmerking voor een gecombineerde leefstijlinterventie?


GLI is bedoeld voor volwassenen die een matig of sterk verhoogd gezondheidsrisico hebben, dat samenhangt met gewicht. Het gaat hier om:

Personen met een BMI tussen de 25 en 30 met een grote buikomvang (vanaf 102 centimeter bij mannen en 88 centimeter bij vrouwen)
Personen met een BMI tussen de 25 en 30 met een normale buikomvang maar een verhoogd risico op hart- en vaatziekten of diabetes type 2 (suikerziekte).
Personen met een BMI van meer dan 30.

Vergoeding zorgverkeraar

Per 1 januari 2019 zit de ‘erkende gecombineerde leefstijlinterventie’ (GLI) in de basisverzekering. Op dit moment zijn er 4 erkende GLI’s. Zorgverzekeraars bepalen zelf welke GLI zij vergoeden.

Jouw leefstijl coach Lotte of een van onze receptie medewerkers vertellen je graag meer over deze mooie interventie. Meer weten? Bel ons snel op en kom langs voor een afspraak! (036-7115381)

 

train-je-hersenen
Lotte Visser Crossfit trainer GLI leefstijlcoach

Tips & Tricks