Overzicht

Dit was de Week 08-02-2019

08 februari 2019
DWDW

Dit was de Week 08-02-2019

Vrijdag 1 Februari was er weer een: de Friday Night (spinning) Special. Deze keer met Niels en naast ’t spinnen  ook nog een quiz: raad het televisie programma’s bij de muziek.  Kent u ze nog de beginmelodie van Floris of  Catweazle? Vraag het anders spinner Onno Kooij, hij was de winnaar. Volgende keer gaat Niels naar de muziek bij Tv-reclames.

Verder deze week in de media veel aandacht voor ziekteverzuim. Het ziekteverzuimpercentage kwam in het eerste kwartaal van 2018 uit op 4,9 procent. Dat is het hoogste percentage sinds het eerste kwartaal van 2007. 

Werknemers die zich ziek melden vanwege griep of verkoudheid gaan na gemiddeld drie dagen weer aan het werk. Is de oorzaak van het verzuim psychisch, bijvoorbeeld een burn-out of overspannenheid, dan duurt het verzuim gemiddeld 57 dagen. Verzuim kan een forse kostenpost voor werkgevers zijn.

Binnen Tigra Almere vinden we dat voorkomen beter is dan betalen.  Wij doen veel om het verzuim van medewerkers zo kort als mogelijk te maken maar zien ook bij veel bedrijven dat preventie (te) weinig aandacht krijgt. Bent u (mede) verantwoordelijk voor verzuim management bel dan eens met Tigra 036 7115381, wij lichten u graag voor. 

TIGRA logo
Ronald Lammers TIGRA manager

Tips & Tricks