Overzicht

Kick off the week. 26-08-2019

26 augustus 2019
Proactief logo

Wil je dementie voorkomen? Verbeter jouw dagelijkse gezondheids gewoonten

Wil je dementie voorkomen? Verbeter jouw dagelijkse gezondheids gewoonten

Onderzoek dat wij voor jou volgen.

 

 

 

De Wereldgezondheidsorganisatie heeft advies voor mensen die hun risico op dementie willen verminderen - let op uw algehele gezondheid. In het bijzonder bevelen de nieuwe richtlijnen van de organisatie regelmatige lichaamsbeweging aan, een gezond gewicht behouden, de bloedsuikerspiegel reguleren en cholesterol binnen de aanbevolen limieten houden.

Experts raden ook aan om ongezonde gewoontes op te geven, waaronder drinken en roken. Kortom, strategieën die u al kent, zijn goed voor uw hart en de algehele gezondheid is ook goed voor uw hersenen. Het voorkomen van dementie is een aandachtspunt omdat het een groeiend gezondheidsprobleem is geworden, dat ongeveer 50 miljoen mensen over de hele wereld treft. De WHO schat dat elk jaar bijna 10 miljoen mensen de aandoening ontwikkelen.

De richtlijnen voor preventie van dementie zijn opgenomen in het wereldwijde actieplan van de Wereldgezondheidsorganisatie voor de reactie van de volksgezondheid op dementie. Het rapport benadrukt ook het belang van het bevorderen van onderzoek en innovatie om manieren te vinden om dementie eerder te diagnosticeren en om effectievere manieren te bieden om deze te behandelen.

train-je-hersenen
Kim Lammers Praktijkmanager TIGRA manager Sportfysiotherapeut Bedrijfsfysiotherapeut

Tips & Tricks