Overzicht

Recept van de week. Week 32

10 augustus 2018
Pro actief logo

Saté met zelfgemaakte zoetzuur en satésaus

Recept van de week. Week 32

Saté met zelfgemaakte zoetzuur en satésaus

Ingrediënten voor 2 personen:
Voor de saté:
Kippen dijenvlees of kipfilet 300 gram
Citroengras 1 stengel
Gember, vers 3 cm
Knoflook 2 teentjes
Ui 1 stuk
Spaanse peper ½ of meer wanneer je van pittig houd
Kerriepoeder 1 eetlepel
Olie 100 ml
Ketjap manis 200 ml

 

Werkwijze:
Schil de gember en snij in kleine stukjes doe dat ook met de citroengras, Spaanse peper en de
knoflook. Doe alles in een maatbeker en voeg de kerriepoeder en olie toe. Pureer alles fijn met een
staafmixer of een blender.
Verwarm een pan en zet het vuur laag. Voeg de marinade toe en bak even op laag vuur. Je hoeft
geen olie in de pan te doen want dat zit al in de marinade. Bak de marinade ongeveer 2 minuten zodat
alle smaken goed vrijkomen. Voeg nu de ketjap toe en laat het geheel afkoelen.
Snij de kip in kleine blokjes en laat marineren in de afgekoelde marinade. Laat een uurtje of eventueel
langer marineren.
Rijg nu de kip op saté prikkers. Wanneer je ze op de BBQ gaat grillen week de saté prikkers dan even
in wat water, zo voorkom je dat je stokjes verbranden.

Voor het zoetzuur:
Water 250 ml
Azijn 250 ml
Suiker 250 gram of minder
Komkommer ½
Bospeen 200 gram
Spitskool of witte kool 100 gram
Bloemkool 200 gram

Werkwijze:
Snij de komkommer in de lengte doormidden en snij de twee helfte weer in de lengte in zes stukken.
Snij de zaadlijst weg en snij de komkommer diagonaal in plakjes.
Schil de bospeen en snij deze ook in de lengte doormidden en snij er diagonaal plakjes.
Snij van de bloemkool kleine roosjes en voeg aan de overige groenten toe. Snij de kool in dunne
reepjes. Meng alle groenten met elkaar.

 

Pro actief logo Regina Frakking Gewichtsconsulent
Documenten

Tips & Tricks