Overzicht

Succesverhaal GLI Leefstijl Interventie

05 mei 2023
lifestyle

Succesverhaal GLI Leefstijl Interventie

Voordat haar zoontje Noah werd geboren was Carina minstens 5 keer per week in de sportschool te vinden en lette zij heel goed op haar voeding. Nadat ze in een andere vriendengroep terecht kwam werd het sporten en gezond eten wat minder en raakte Carina zwanger.  Op 8 januari kondigde Noah zich veel te vroeg aan en sloeg het noodlot toe: Noah overleed tijdens de bevalling. In de intens verdrietige periode daarna werd Carina een emotie eter. Alleen junkfood en ander ongezond eten leek haar een beetje troost te geven. Zij kwam in dat jaar maar liefst 22 kilo aan.

In januari ‘21 kwam Carina met ernstige benauwdheidsklachten bij de longarts. “Op de weegschaal bleek ik 22 kilo meer te wegen dan de laatste keer dat ik gewogen werd.  En toen was ik 9 weken zwanger van Noah! “. De longarts was duidelijk “uw buik zit u in de weg, ik adviseer u om af te vallen dan zult u ook van uw benauwdheidsklachten af zijn”.

Carina liep op dat moment wegens schouderklachten ook bij de fysiotherapeut. Die vertelde haar over de Gecombineerde Leefstijl Interventie. “Ik had nog nooit van de GLI gehoord. Kort daarna constateerde mijn huisarts dat ik inmiddels aan obesitas leed en verwees mij direct naar de GLI. 

Carina begon met GLI midden in de coronapandemie. Omdat binnen sporten niet mocht ging ze 3 keer per week buiten met een personal trainer aan de slag. “Op een gegeven moment zat ik onder een afdak op een fiets terwijl het buiten sneeuwde”. Carina kreeg de smaak weer te pakken en raakte sterk gemotiveerd om over de hele linie gezond te gaan leven. Zo at zij weer gezond en was minimaal 3 keer per week in de sportschool te vinden”.

Inmiddels is Carina een half jaar klaar met het tweejarige GLI-traject. Ze heeft een gezond gewicht en weet dit met gemak te behouden. “Ik eet heus wel eens iets ongezonds, en tijdens all-inclusive vakanties kom ik 1 of 2 kilo aan. Eenmaal thuis pak ik de draad dan weer op en ben ik zó weer op mijn goede gewicht. Ook sport ik nog steeds. Op dit moment is het zo druk op mijn werk dat ik soms maar 1 keer per week ga, maar als het straks rustiger wordt ga ik weer met veel plezier vaker”.

En Carina, wat zou je mensen die de GLI overwegen, willen zeggen? “Doe vooral mee. Twee jaar is lang, maar echt nodig. Je kan niet in 2 maanden je hele leven omgooien, dat heeft echt tijd nodig! Wordt bewust van je voeding door bijvoorbeeld een voedingsapp bij te houden en beweeg! Geen smoesjes dat je niet van sporten houdt er is altijd wel een manier om te bewegen. Het hele internet staat vol met trainingsschema’s en oefeningen die je thuis kan doen”!

gezondheid
Pro actief logo Lillian Dijkstra Office manager

Tips & Tricks