Coronaire (hart)­­aandoeningen

Speciaal voor mensen die in het verleden een hartinfarct hebben gehad en / of een dotter ingreep, PCI, Bypass- of hartklepoperatie ondergingen en die moeite hebben hun actieve leefstijl te handhaven is bij ProActief een beweegprogramma ontwikkeld.

Ik wil

meer lezen

Je hebt in het ziekenhuis de hartrevalidatie gevolgd waar je jouw fysieke grenzen hebt leren opzoeken en erkennen. Hierbij ben je ook bezig geweest om eventuele angsten te overwinnen en de conditie te verbeteren. De ervaring leert ons dat na de hartrevalidatie nog meerdere persoonlijke doelen aanwezig zijn. Het beweegprogramma is geschikt om deze doelen op een veilige manier te behalen.

Waarom een beweegprogramma?

Uit onderzoek is gebleken dat deelname aan een beweegprogramma het risico op nieuwe hart- en vaatproblemen vermindert en een positief effect kan hebben op de conditie en het psychisch en sociaal functioneren. Ook het omgaan met mensen die net als jij aan het revalideren zijn vanwege hun hartklachten kan herstelbevorderend werken.

Doel

De doelen van het beweegprogramma zijn per individu verschillend, maar er zijn altijd een aantal basis doelen waar aan gewerkt wordt:

  • Ontwikkeling van een actieve leefstijl met dagelijks voldoende beweging.
  • Verbetering van fitheid en vitaliteit, waardoor dagelijkse activiteiten minder moeite kosten.
  • Eigen grenzen leren (her)kennen.
  • Bestrijding van risicofactoren zoals overgewicht, hoge bloeddruk en verhoogd cholesterol.
Inhoud van het programma

Middels een intake gesprek wordt gekeken of je in aanmerking komt voor het beweegprogramma. Het beweegprogramma duurt 12 weken. Trainingen vinden 2 keer per week op vaste tijden plaats en duren 1 uur. De doelen van het beweegprogramma worden individueel afgestemd, maar het programma wordt in groepsverband gegeven. Tijdens de trainingen is een gespecialiseerd fysiotherapeut aanwezig om jou te begeleiden.

Verzekering

Afhankelijk van jouw verzekering wordt het beweegprogramma geheel of gedeeltelijk vergoed. Neem contact op met jouw zorgverzekeraar voor de laatste informatie omtrent vergoeding. Voor het maken van een afspraak voor een intakegesprek kun je ons bereiken via het contactformulier en wordt er contact met jou gezocht voor het maken van een afspraak. Je kunt ook zelf contact opnemen met ons via telefoonnummer 036-7115381 voor het maken van deze afspraak.