Podologie

Onze voeten zijn zeer belangrijk! We lopen er heel ons leven op. Het zijn onze bewegingsapparaten en het is dus belangrijk dat we soepel lopen zodat ook de rest van ons lichaam hierdoor een correcte houding heeft. Klachten aan knieën, heupen en/of rug kunnen voortvloeien uit het niet goed functioneren van de voeten.

Ik wil

meer lezen

Iedereen heeft wel eens last van pijnlijke voeten. De stap naar een podoloog moet gezet worden wanneer deze klachten frequent voorkomen of té pijnlijk zijn. Wij zijn gespecialiseerd in het verhelpen van voetklachten welke voortvloeien uit een verkeerde voetstand of een verkeerd looppatroon. Bij voetklachten en/of andere klachten kunnen wij altijd een onderzoek doen. Ook kan er preventief onderzoek gedaan worden indien je bijvoorbeeld werk hebt waarbij je veel moet staan of lopen.

Wanneer uit onderzoek blijkt dat de klachten ontstaan als gevolg van een afwijkende voetstand, kan gekozen worden voor een therapie middels therapeutische zooltjes. De zooltjes worden geheel op maat en speciaal voor jouw voeten gemaakt.

Veelvoorkomende klachten:
  • Platvoeten
  • Holvoeten
  • Rugklachten
  • Hielspoor
  • Blessure sporters
Podologie bij ProActief

Ben je op zoek naar een podoloog of heeft jouw fysiotherapeut jou doorverwezen? Neem dan contact op met onze receptie voor het maken van een eerste afspraak. Neem naar jouw eerste afspraak jouw zorgverzekeringspas en schoenen waar je dagelijks op loopt (bijvoorbeeld sport-, vrijetijds-, werk-, schoenen) mee.

Heb ik een verwijzing nodig?

Voor behandeling heb je geen verwijzing nodig van een arts of specialist. Podologie is de kennis van voet gebreken en hun behandeling. Een podoloog behandelt patiënten met voetklachten of met klachten die voortvloeien uit het niet goed functioneren van de voeten. Door het gebruik van corrigerende zolen of steunzolen kunnen veel lichamelijke klachten worden verholpen.