Diabetes type 2 (suikerziekte)

Heb je moeite om je bloedglucosewaarde op peil te houden? Ben je bang dat je een hypo krijgt bij inspanning? Weet je dat je meer controle over jouw lichaam kunt krijgen als je meer beweegt?

Ik wil

meer lezen

Bewegen is gezond en helpt klachten bij diabetes voorkomen. Bovendien vermindert het de kans op onder andere overgewicht, hart- en vaatziekten en andere veel voorkomende aandoeningen.
Speciaal voor mensen met diabetes mellitus type 2 is bij ProActief een beweegprogramma ontwikkeld. Tijdens het programma begeleidt jouw fysiotherapeut jou op een verantwoorde manier naar een actievere leefstijl.

Wat levert een beweegprogramma jou op?

Jouw kwaliteit van leven verbetert met een actieve leefstijl: controle over jouw bloedglucosewaarde tijdens bewegen, verbeterde conditie en verantwoord bewegen.

Doel

Het beweegprogramma wordt opgesteld aan de hand van jouw eigen wensen, de individuele trainingsdoelen en eventueel comorbiditeit (andere ziektes / aandoeningen), met als mogelijk trainingsdoel:

  • Het ontwikkelen en onderhouden van een actieve leefstijl.
  • Trainen van de lokale spierkracht en het spieruithoudingsvermogen.
  • Gewichtsreductie (afvallen).
  • Verbeteren van het balans gevoel en het verhogen van het algemeen welbevinden.
  • Het bestrijden van beïnvloedbare risicofactoren, zoals het ontstaan van hart- en vaatziekten en botontkalking.
Inhoud van het programma

Middels een intakegesprek wordt gekeken of je in aanmerking komt voor het beweegprogramma. Het beweegprogramma duurt 12 weken. Trainingen vinden 2 keer per week op vaste tijden plaats en duren 1 uur. De doelen van het beweegprogramma worden individueel afgestemd, maar het programma wordt in groepsverband gegeven. Tijdens de trainingen is een gespecialiseerd fysiotherapeut aanwezig om jou te begeleiden.

Verzekering

Afhankelijk van uw verzekering wordt het beweegprogramma geheel of gedeeltelijk vergoed. Neem contact op met uw zorgverzekeraar voor de laatste informatie omtrent vergoeding. Voor het maken van een afspraak voor een intake gesprek kan je ons contactformulier invullen en er wordt contact met u gezocht voor het maken van een afspraak. U kunt ook zelf contact opnemen met ons via telefoonnummer 036-7115381 voor het maken van deze afspraak.