Dry needling

Dry needling is een zeer effectieve behandelmethode voor het deactiveren van triggerpoints. Een triggerpoint is een verharding in de spier. Dry needling wordt toegepast met acupunctuurnaalden.

Alle patiënten reageren anders op dry needling. Sommigen voelen een licht schokje in de spier, sommigen ervaren een soort kramp. Dry needling kan pijnlijk zijn. Na de behandeling voelt de spier vaak wat beurs, dit kan enkele dagen aanhouden. Er zijn vaak minder behandelingen nodig dan bij een klassieke massage.

Ik wil

meer lezen

Wat is Dry needling?

Dry needling is een behandelvorm die wordt toegepast door de fysiotherapeut. De behandeling is gericht op deactivatie van een triggerpoint, een verharding in de spier. Dry needling wordt toegepast met acupunctuurnaalden. Deze worden in de triggerpoints gebracht, waardoor de spier zich weer kan ontspannen en de verharding afneemt. Dry needling is geen acupunctuur.

Alle patiënten reageren anders op dry needling. Sommigen voelen een licht schokje in de spier, sommigen ervaren een soort kramp. Dry needling kan pijnlijk zijn. Na de behandeling voelt de spier vaak wat beurs, dit kan enkele dagen aanhouden. Dry needling is een zeer effectieve behandelmethode voor het deactiveren van triggerpoints. Er zijn vaak minder behandelingen nodig dan bij een klassieke massage.

Wat zijn de kosten van dry needling?

Dry needling valt onder de reguliere vergoeding voor fysiotherapie. Als je aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie, worden de behandelingen door jouw zorgverzekeraar vergoed. Er geldt geen apart tarief voor de behandeltechniek dry needling.

Bij welke fysiotherapeut kun je terecht voor dry needling?

Bij ProActief kun je voor dry needling terecht bij bijna alle medewerkers. Indien je een eerste afspraak maakt en specifiek op zoek bent naar een therapeut die dry needling kan toepassen, kun je hiernaar vragen bij de receptie. Ben je al bij ons onder behandeling en wil je meer weten over dry needling? Bespreek dit dan met jouw fysiotherapeut. Hij / zij kan jou makkelijk bij één van onze dry needling therapeuten inplannen indien dit geïndiceerd is.

Meer weten over dry needling of een afspraak maken?