Rugklachten en revalidatie

ProActief heeft een eigen rugrevalidatieprogramma ontwikkeld voor zowel acute als langdurig aanwezige rugklachten.

Ik wil

meer lezen

Rugklachten

Lage rugpijn is een veel voorkomende aandoening. Tussen de 50 en 90% van de volwassenen zal ooit in zijn leven een episode van lage rugpijn doormaken. Jaarlijks is dit ongeveer 20% van de bevolking. De kans dat je ooit rugklachten krijgt is relatief groot. Gelukkig is rugpijn meestal niet schadelijk. Toch kan het een (tijdelijke) beperking geven in het dagelijks leven; op je werk, bij het sporten of bij de zorg voor jezelf of jouw gezin.

Onze fysiotherapeuten kunnen je helpen om van jouw rugklachten af te komen of deze te verminderen. Soms bieden enkele adviezen al uitkomst. Helaas bestaan er ook rugklachten die al langer bestaan of een ernstiger oorzaak hebben. Dan is advies niet altijd genoeg. ProActief biedt daarom fysiotherapeutische hulp in de vorm van manuele therapie, dry needling en uitgebreide trainingsfaciliteiten. Een fysiotherapeut bespreekt wat nodig is om jou te helpen en stelt met jou samen een behandelplan op.

Oefenprogramma onder begeleiding van een fysiotherapeut

ProActief Fysiotherapie heeft voor de meest voorkomende rugklachten speciale revalidatieprogramma’s, waarbij je leert waar jouw rugklachten vandaan komen en wat je kunt doen om de klachten te verminderen met behulp van een oefenprogramma. Hierbij wordt je begeleid door een fysiotherapeut.
Ook na (hernia)operaties kunnen onze fysiotherapeuten helpen bij jouw revalidatie.