Sportfysiotherapie

Je hebt een (sport)blessure opgelopen. Wat kan ProActief Fysiotherapie voor jou betekenen?

  • Een intake binnen 24 uur om een screening uit te voeren en mate van ernst van jouw blessure te bepalen.
  • Deskundig advies over het vervolgtraject.
  • Snelle doorverwijzing naar ervaren (sport)artsen, orthopeden / chirurgen of andere specialisten.
  • Uitgebreide (sport)revalidatiemogelijkheden binnen de praktijk.

Ik wil

meer lezen

Het doel van sportfysiotherapie

De sportfysiotherapeut speelt een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die wil gaan sporten of sport als hobby of beroep heeft.

De sportfysiotherapeut behandelt cliënten die na ziekte of blessures weer aan het werk willen en/of weer willen sporten. Hij begeleidt en adviseert ervaren sporters die hun sport op hoog niveau willen beoefenen. Bij ProActief in Almere ziet de sportfysiotherapeut ook andere (kwetsbare) doelgroepen, zoals ouderen en kinderen, bij wie sport wordt ingezet als onderdeel van de therapie. De meeste klachten waarmee mensen naar de sportfysiotherapeut gaan, zijn blessures aan de knie, enkel en schouder. De therapie richt zich niet alleen op het herstel van de getroffen gewrichten, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn.

Sportfysiotherapie bij ProActief

Bij ProActief Fysiotherapie bieden wij uitgebreide trainingsfaciliteiten die uitermate geschikt zijn voor sportrevalidatie. Onze sportfysiotherapeuten hebben veel ervaring met het begeleiden van cliënten naar sport(hervatting), zowel in de topsport als verschillende breedtesporten. Ook cliënten zonder sportervaring kunnen revalideren onder begeleiding van een sportfysiotherapeut.

Neem direct contact op met de receptie om een afspraak te maken.