CrossFit Games 2024

Het 2024 CrossFit seizoen trapt af dit jaar met de CrossFit Open, een internationale competitie van 3 weken die 29 februari begint en 18 maart eindigt. Het is het grootste internationale sportevenement ter wereld!

Of je nou een CrossFit nieuweling, professional of gewoon een fan bent, de Open is voor jou. 

Er zijn verschillende divisies waar je aan mee zou kunnen doen:

Rx’d: Bij Rx’d voer je de workouts uit zoals ze staan beschreven, dit is de meest uitdagende optie. Ondanks dat het de meest uitdagende divisie is, zie je elk jaar een verschuiving van atleten die in scaled zijn begonnen en de overstap maken naar Rx’d

Adaptive: De adaptive divisies zijn net zo uitdagend als de andere groepen. Het zijn aangepaste workouts speciaal voor mensen met een beperking. Deze divisies bestaan onder andere uit: bovenste extremiteit, onderste extremiteit, neuromusculair en nog meer.

Scaled: Nog niet helemaal klaar voor de workouts zoals ze staan beschreven? Geen probleem. De scaled divisie biedt verschillende vereenvoudigde versies van gymnastics oefeningen en minder zware weightlifting workouts.

Foundations: Ben je net gestart of is dit misschien je eerste Open? De foundations divisie is dan een goede plek om te starten.

Age groups: In totaal zijn er 9 verschillende leeftijdsgroepen waar er zowel Rx’d als Scaled versies van workouts gegeven worden en voor leeftijdsgroepen zoals tieners tussen de 14-17jaar of de master atleten van 35+.

De workouts die tijdens de open voorbij komen zijn vergelijkbaar met de workouts die je tijdens onze reguliere lessen al waarschijnlijk een keer hebt gedaan, voor ieder niveau is er wat wils.

Twijfel je nog om mee te doen? Wij zeggen, gewoon doen!

Het is een manier om te kijken waar je staat qua niveau, gezamenlijk pull-ups doen want dat is altijd leuk, je zelf te motiveren en gemotiveerd worden door andere atleten om in de toekomst progressie te boeken, persoonlijke doelstellingen neer te zetten of te verbreken, en dit alles met de andere atleten te vieren.

 

De CrossFit Open 2024

Onze laatse

tips & tricks

Tips & tricks